Ads 468x60px

11/24/2010

TNPSC,VAO, UPSC - GK QUESTIONS QUIZ

QUIZ                  

Find the correct answer. There can be more than one answer.
1. Which is the shallowest sea in the world?
    a. Caspian Sea b. Baltic Sea c. Superior Lake

2. Which is the largest island in the world?
    a. Srilanka b. Australia c. Greenland


3. Which is the longest canal in the world?
    a. Titicaca b. Angel c. The Grand Canal of China


4. Which country is known as the lady of snow?
    a. Greenland b. Canada c. Pakistan


5. Which country is known as the roof of the world?
    a. Switzerland b. Argentina c. India


6.Which is the largest ocean in the world?
    a. Atlantic Ocean b. Pacific Ocean c. none of these

7. Yuri Gagarin was the first man to go in………….
    a. Space
b. moon c. orbit


8. Who developed the World Wide Web {www}?
    a. Tim Bernes Lee b. Charles Babbage c. Jim Osborne


9. Who is known as the father of computor?
    a. Charles Cabbage b. Charles Babbage c. James Watt


10. In which year was the first electronic computer made?
    a. 1937 b. 2000 c. 2005


11. Who is the creator of James bond?
    a. Lewis Carroll b. Sherlock Holmes c. Ian Fleming


12. Name two series written by Enid Blyton
    a. Famous Five b. Noddy c. Kidnapped


13. How many feathers are used to make badminton shuttle?
    a. 10 to 12 b. 18 to 20 c. 14 to 16


14. Which of these have no external ears?
    a. Giraffe b. frog c. cat


15. Which of the following lays eggs on the ground?
    a. Partridge b. ostrich c. crow


16. Who was the first woman to go in space?
    a. Valentina Tereshkova b. Kalpana Chawla c. Juhi Chawla


17. Which is the longest river in the world
   a. Volga b. none of these c. Nile
 

18. Name some animals that lay eggs.
   a. Lion b. ostrich c. tortoise


19. Which of these animals store food?
   a. Squirrel b. tiger c. honeybee



20. Which of the following is a carnivore?
   a. Vulture b. crow c. goat


ANSWERS:

1. B ,  2. C,  3. C ,  4. B,  5. A ,  6. B,  7. A,  8. A,  9. B,  10. A
11. C , 12. A & B,  13. C,  14. B ,  15. A & B
16. A ,17. C,  18. B & C,  19. A & C,  20. A
  

0 comments:

Post a Comment

அலோ..ஒரு நிமிடம் ..உங்க "கருத்தை சொல்லிட்டு போங்க"